Make your Inquieries

Nytt innlegg

 Innlegg 
Andreas N.
Ny e-bok: Stortingsmann Jon Larssen
Etter to og et halvt års arbeide, som flere har bidratt til, har vi gleden av å presentere jubileumsbiografien Stortingsmann Jon Larssen (utgitt den 14/1). Denne handler om Vefsns første stortingsmann, Jon Larssen alias Brækk-Jo, som var jordbruker og eier av sagbruk og båtbyggeri ved Fustvatnet. På Stortinget i 1815 representerte Jon først og fremst bondestanden i Nordland. Videre var han blant annet aktiv i komiteen som arbeidet med å gjøre daværende Hundholmen til Bodø kjøpstad. Norges første ordentlige storting behandlet og vedtok mange viktige lover, blant annet om bank- og pengevesen, og Jon var ikke minst med på å stemme over «Sølvskatten».

Med 140 sider (A5) er publikasjonen den mest omfattende som finnes om stortingsmannen. Biografien tar for seg Jons liv fra fødsel til død, blant annet slektsbakgrunn, økonomi og Jons virke på Stortinget. Den omtaler også Jons etterkommere, herunder tre ordførere. Etter biografien følger en større kildedel som blant annet rommer arveskiftene etter Jon selv, etter faren Lars Jonsen i Almdalen og etter farfaren Jon Larssen på Reinfjellet.

Biografien er Vefsn-distriktets første markering av Grunnlovsjubileet i 2014 og ett av flere bidrag fra Nordland. Biografien markerer også at det er tohundre år siden Jons tid som politiker begynte. Årene fra 1814 til 1816 var ikke bare en innholdsrik del av Jons liv, men også begynnelsen på folkestyret i Norge.

E-boken kan bestilles i ZFs bokhandel på nett eller ved å sende e-post til forlaget. I tillegg til datamaskin, kan e-boken leses på utvalgte lesebrett. Besøk oss gjerne:

http://www.zahlforlag.no

Hilsen fra ZF

15 Feb 2014 13:07
IP: 88.89.171.108

 

Legg inn svar 

Signatur:

Tittel:
Forhåndsvisning


Formatering
Du kan sette inn fet og kursiv tekst ved å trykke på knappene til høyre under innskrivingsboksen.

Linker
Webadresser i teksten omgjøres til linker. Du ser dette på forhåndsvisningen. Vær vennlig å teste linkene før du poster. Linker åpnes i nytt vindu, så du forlater ikke denne siden.

Forhåndsvisning
Les forhåndsvisningen grundig. Når et innlegg er postet, kan det ikke endres.

Kode -->>